Яблучно-ягідний штрудель

Інгредієнти:
250 г борошна
125 мл води
1 яйце
2 ложки олії
3 яблука
склянка чорниць, смородини або малини
3 ст. л. цукру
100 мл вершків

У велику миску висипати борошно, додати до нього воду, яйце, 2 ложки олії та добре вимісти (близько 7 хвилин). Тісто має легко відставати від рук, тож можна підсипати борошно за потреби, але небагато. Готове тісто трохи змазати олією та залишити в теплому місці на час, поки готується начинка.

Почистити три яблука, нарізати невеликими квадратиками. За бажанням можна додати родзинки, попередньо замочені в коньяку. Також замість ягід можна додати грушки, мак тощо.

Кухонний рушник або велику серветку посипати борошном, рівномірно розподіливши його рукою по тканині. Тісто тонко розкатати на рушнику. Можна обережно розтягувати його руками, поки воно не стане дещо прозорим (близько 1 мм). Товсті краї тіста обрізати ножем. На тісто, залишаючи 2 см від країв, викласти яблука, ягоди, посипати цукром. Бокові краї тіста завернути всередину, взяти край рушника й згорнути штрудель, як рулет, зігнути у напівколо, а потім перекласти його у змащену маслом форму. Випікати в духовці при температурі 180-200º 30 хвилин, потім полити вершками й поставити назад у духовку ще на 15 хвилин.
Смачного! 

Коментарі

Популярні публікації