Чізкейк з яблуками та білим шоколадом























Інгредієнти:

50 г вершкового масла
1 яйце
2 ст. л. холодної води
1 ст. л. цукру
дрібка солі
150 г вівсяного борошна

600 г домашнього сиру
3 яйця
200 г цукру
2 ст. л. борошна

1 велике яблуко
90 г білого шоколаду
2 ч. л. кокосової стружки
2 ст. л. вершків (10%)

+ 70 г вівсяних пластівців
20 г вершкового масла
1 ст. л. цукру

Вівсяне борошно висипати у миску, додати порізане кубиками холодне вершкове масло й розтерти руками до утворення крихкої маси. Додати холодну воду, яйце, цукор та сіль й ретельно вимішати. Духову піч розігріти до 190 градусів С. Дно форми для випікати вистелити тістом.
Якщо домашній сир має грудочки, перетерти його через сито. Додати яйце, цукор, борошно й збити міксером. Сирну масу вилити на тісто, форму поставити у духову піч на 15 хвилин. Опісля зменшити температуру до 140 градусів й випікати чізкейк близько 45 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Яблуко порізати кубиками та тушкувати у каструлі 10 хвилин. Білий шоколад разом з вершками розтопити на водяній бані, додати кокосову стружку й зняти з вогню, коли шоколад повністю розтане.
Вівсяні пластівці змішати з маслом кімнатної температури, додати цукор і випікати 7-8 хвилин при температурі 200 градусів С. Готовий чізкейк посипати яблуками, полити шоколадом та посипати запеченими вівсяними крихтами. Охолодити й смакувати з молоком або кавою. Хай смакує!


Коментарі

Популярні публікації