Спельтові галети з гливами та шпинатом + з лососем та томатами чері

Інгредієнти:

(для тіста)
320 г спельтового борошна
170 г вершкового масла
3 ст. л. води
½ ч. л. солі
1 ч. л. паприки

(для начинки, варіант І)
400 г чищених глив
60 г свіжого шпинату
20 г вершкового масла
3 зубчики часнику
1 ст. л. сушеної цибулі.
50 г сиру стілтон
оливкова олія
сіль, чорний перець
4 гілочки свіжого тим’яну

(для начинки, варіант ІІ)
200 г консервованого лосося без олії
80 г свіжого шпинату
120 г томатів чері
3 гілочки свіжого тим’яну
сіль, паприка

Для приготування тіста холодне масло порізати кубиками, додати до спельтового борошна й перетерти руками в крихту. Додати сіль, паприку та воду й замісити тісто. Розрізати на 2 рівні частини й покласти на 15 хвилин у холодильник.

Для першої галети гливи порізати невеликими кубиками. Часник почистити й дрібно порізати. На пательні розтопити вершкове масло, додати столову ложку оливкової олії й висипати гриби та часник. Гливи посолити, додати чорний перець, сушену цибулю та листочки тим’яну, готувати на невеликому вогні ± 20 хвилин, періодично помішуючи. Шпинат та сир порізати й змішати з готовими грибами. Тісто розкачати на папері для випікання в коло діаметром 20-22 см. В центр викласти начинку й загорнути краї галети.

Для другої галети лосось подрібнити й змішати з порізаним шпинатом. Томати чері розрізати на половинки. Тісто розкачати на папері для випікання в коло діаметром 20-22 см. В центр покласти начинку, зверху викласти половинки томатів, посипати сіллю, паприкою та листочками тим’яну й загорнути краї тіста.

Випікати галети у духовій печі при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готову страву посипати ще кількома листочками свіжого шпинату.

Хай смакує!


Коментарі

Популярні публікації