Тако з куркою та нутом

Тако - мексиканська страва, що готується з тортильї (кукурудзяного хлібця) та різноманітних начинок. Експеримент поєднання нуту, курки, козиного сиру та руколи вийшов дуже вдалим, спробуйте!

























Інгредієнти (на 4 порції):

(для тортилій)
150 г кукурудзяного борошно
150 г пшеничного борошна
75 г вершкового масла
100-120 мл води
дрібка цукру та солі

(для начинки)
150 г гороху нут
100 г козиного сиру
2 курячі філе
1 ст. л. меду
сіль, перець
сушений базилік
жмут свіжої руколи
оливкова олія

(для соусу)
1 столова ложка гірчиці
1 столова ложка соєвого соусу
чайна ложка оцту

Для приготування тортилій кукурудзяне та пшеничне борошно змішати з сіллю та цукром. Масло кімнатної температури змішати з борошном та вимісити руками. Поступово додавати у масу воду, поки вона не стане еластичною та однорідною. Тісто розділити на 4 частини, скрутити з них кульки й тонко розкачати. Смажити тако на сухій пательні 1 хвилину з кожного боку.
Нут попередньо замочити у воді на 6 годин. Після цього годину варити його у чистій воді. Солити горох потрібно наприкінці. Зварений нут обсмажити на пательні у столовій ложці оливкової олії з сухим базиліком та чорним меленим перцем. 
Куряче філе порізати маленькими шматочками, додати сіль, перець й замаринувати у столовій ложці меду на 2 години. М'ясо обсмажити до готовності.
Для соусу гірчицю змішати з соєвим соусом та оцтом.
Козиний сир подрібнити, змішати з горохом та курячим м'ясом. На тортильї викласти свіжу руколу, начинку та полити гірчичним соусом. Тако подавати теплими. 
Хай смакує!

Коментарі

Популярні публікації