Піца на тісті з цвітної капусти. Варіант І


Інгредієнти:

(для тіста)
1 цвітна капустина
2 жовтки
1 ст. л. борошна (тут - вівсяне)
100 г пармезану
1 ст. л. льону
½ ч. л. чорного перецю
1 ч. л. сушеного базиліку
1 ч. л. паприки
сіль

(для начинки)
200 г томатів пелаті
3 зубчики часнику
100 г вершкового сиру
125 г моцарели
90 г в’ялених томатів
100 г цибулі порей
оливкова олія
рукола

Цвітну капусту помити, розібрати на маленькі суцвіття й зрізати стебла (у мене вийшло 400 г готової до приготування капусти). Висипати капусту на гарячу суху пательню й готувати 4-5 хвилин, постійно помішуючи (таким чином зайва вода з капусти випарується). Опісля висипати суцвіття в блендер і збити їх до стану пюре. Додати спеції, борошно, жовтки, дрібно натертий пармезан та льон, замісити руками тісто. На змащений кількома краплями олії пергаментний папір покласти тісто, накрити іншим листом паперу і розкачати до ±5 мм. Духову піч розігріти до 180 градусів й випікати основу для піци 15 хвилин.

Часник дрібно натерти або порізати. Томати пелаті збити блендером. В сотейник налити ложку олії, висипати часник, томати, додати сіль та перець, готувати під кришкою 7 хвилин на середньому вогні. Порей порізати тонкими кружальцями й обсмажити. Моцарелу порізати на невеликі кубики. В’ялені томати розрізати на половинки або четвертинки.

Основу для піци вийняти з духовки, змастити соусом, спершу викласти шматочками крем-сир та моцарелу, потім в’ялені томати та цибулю порей. Поставити в духову піч ще на 5 хвилин. На готову піцу викласти свіжу руколу.

Смачного!



Коментарі

Популярні публікації