Хлібці з сиром + грузинський соус сацебелі

Вітер біля моря, гарячий степ і старий усміхнений грузин, що продає лаваш і безкоштовно наливає мені у пляшечку подвійну порцію сацебелі… Саме ці спогади надихнули мене на написання цього посту.

Інгредієнти для приготування хлібців (на 4 порції):
2 склянки борошна
½ ч. л. солі
½ ч. л. соди
200 г несолодкого йогурту
150 г домашнього сиру
150 г твердого сиру
кріп

Домашній сир посолити, якщо надто сухий – додати чайну ложку сметани. Твердий сир подрібнити на грубій тертці, перемішати з домашнім, додати кріп.
До суміші борошна, солі та соди влити теплий йогурт і замісити тісто. З тіста сформувати довгу ковбаску й розрізати на 8 частин. Кожен шматок тіста розкачати кружечками діаметром 15 см. У центр одного кружечка викласти ложку начинки, накрити іншим кружечком, скріпити краї та розкачати хлібець качалкою, щоб розподілити начинку рівномірно. Пекти на пательні без олії з обох боків по 3 хвилини.


Запропонований соус навряд можна назвати справжнім сацебелі, оскільки оригінальний соус готується не з томатів, а з ягід (кизил, алича), тож це радше варіація знаменитого грузинського сацебелі, втім не менш смачна, гарантую.

Інгредієнти для соусу:
200 мл томатної пасти
200 мл виноградного соку
1 великий болгарський перець
50 г грецьких горіхів
2 жмутики кінзи
2 зубчики часнику
2 ч. л. суміші спецій хмелі-сунелі
1 ч. л. сухої аджики
3 ч. л. яблучного оцту
сіль

Перець, горіхи та часник дуже дрібно порізати, кінзу посікти. Томатну пасту змішати з виноградним соком. Спеції змішати з оцтом та з’єднати усі інгредієнти.
Порада: купувати спеції ліпше не у пачках в супермаркеті, а на ринку на вагу, де на Ваших очах роблять суміші з окремих трав.
Смачного!


Коментарі

  1. то чудові хлібці
    на кефірі часом роблю
    і добре, коли по гарячих поводити маслом - щоби розплавилось на ходу
    може неавтентично і надто калорійно, але смачно))

    ВідповістиВидалити
  2. Соус навряд можна назвати справжнім сацебелі, оскільки він готується не з томатів, а з ягід (кизил, алича), тож це радше варіація знаменитого грузинського сацебелі, втім не менш смачна, гарантую.

    Я би замінила на:

    Пропонований соус навряд можна назвати справжнім сацебелі, оскільки справжній готується не з томатів, а з ягід (кизил, алича), тож це радше варіація знаменитого грузинського сацебелі, втім не менш смачна, гарантую.

    бо складається враження, що справжній готується з томатів, а не навпаки) ну але філолог з мене таксібє, тому на твій розгляд)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації